Real Noorderwijk - Celtic Houthalen 3 - 5Topper vol spanning maar geen puntenIn een propvolle Sporta in Tongerlo kampten de twee enige ploegen zonder nederlaag voor de leiderspositie in 2e nationale. De gehandicapte thuisploeg moest het zoals verwacht stellen zonder Nevelsteen, Nicolay, Verheyen Plompen en Hermans maar de vorige week geopereerde Duric stond tot ieders verbazing wel aan de aftrap. De beste aanval (Houthalen) tegen de beste verdediging maar dat was niet te zien vrijdag. Berkemus nam de hele eerste helft voor zijn rekening. Wagemans bracht zijn ploeg vanuit een kleine hoek verdiend op voorsprong in de tiende minuut. Houthalen was nog geen enkele keer in de buurt van doelman Van den Bosch geweest. Noorderwijk verzuimde echter de klus nog voor de rust af te maken. De sterk presterende Philip T’ Seyen speelde Duric mooi vrij maar de Bosniër was niet fit genoeg om de open doelkans af te maken. Toen de bezoekers dan toch voor de eerste keer over de middencirkel geraakten was het wel meteen prijs. Een gekraakt schot van Corhouts week af op de rug van Troonbeeckx en de bordjes hingen onverwacht gelijk. De 1 – 1 ruststand had de thuisploeg enkel aan zichzelf te danken. Na de pauze speelde Noorderwijk sneller en creëerde kans op kans en ze voelden dat de zenuwachtige Limburgers te pakken waren. Een bom van Naalden scheerde de lat, Duric en Dams misten van kortbij, bezoeker Salmy haalde een bal van de lijn met de hand en een doelpunt van Tim Wagemans werd tot ieders verrassing afgekeurd. Geen verdiende voorsprong voor Berkemus en erger nog want de eerste counter die naam waardig was ook meteen raak. Uitblinker Kevin Corthouts bracht zijn team vijf minuten voor affluiten onverwacht op voorsprong (1 – 2). Die laatste vijf minuten waren reclame voor het zaalvoetbal en zeer spektakelrijk. De thuisploeg ging met man en macht in de aanval maar paal en doelman zaten in de weg. Helemaal een ramp werd het toen twee minuten later Akouz Celtic op 1 – 3 zette na opnieuw een prachtig uitgevoerde counter. Maar Tim Wagemans prikte direct de aansluitingstreffer tegen de touwen. (2 – 3). Doorbraak Celtic, fout van kapitein Troonbeeckx, tweede keer geel en de uitsluiting maar keeper Van den Bosch stopte tot tweemaal toe de tienmetertrap. Het oververdiende gelijkspel hing in de lucht maar een derde keer Akouz zette met een razendsnelle counter de bezoekers uit Houthalen op 2 – 4. Maar zelfs met een mannetje minder bleef Noorderwijk de meest aanvallende ploeg en Tom Dams trapte vanop tienmeter zijn ploeg op 3 – 4. En Noorderwijk bleef aanvallen, Naalden, Duric en Wagemans kwamen net dat tikkeltje tekort voor de gelijkmaker. Het vijfde doelpunt van Houthalen viel in de slotseconde toen de thuisploeg zich opmaakte voor de ultieme aanval. De laatste vijf minuten hadden voor spektakel gezorgd maar Noorderwijk bleef met een slecht gevoel zitten. Eerste nederlaag van het seizoen, geen punten, weg leidersplaats en de zekerheid dat de achtervolging op Houthalen een lastige klus zal worden. Maar ondanks de nederlaag en de lange gekwetstenlijst van de thuisploeg is er de volle overtuiging dat de titel dit jaar mogelijk is. Volgende week trekt Noorderwijk naar Tongeren voor niks minder dan drie punten. Real Noorderwijk speelde met Philip Van den Bosch, Kevin Witvrouwen, Tim Wagemans, Paul Naalden, Yonoi Paelinckx, Dave Troonbeeckx, Philip ’t Seyen, Thijs Lambaerts, Almir Duric en Tom Dams. Volgende speeldag: vrijdag 6 november in Tongeren